Bruma

Data

Març 2021 – Desembre 2021

Serveis

Estratègia de negoci, Comunicació, Pla de viabilitat econòmica

Data

Març 2021 – Desembre 2021

Serveis

Estratègia de negoci, Comunicació, Pla de viabilitat econòmica

Empresa

Bruma neix a Barcelona l’any 2019 amb l’objectiu de crear peces de ceràmica que ens fan sentir a gust en els petits rituals del dia a dia.

La Cristina, ceramista i fundadora de l’empresa, després de moure la marca per Instagram i “markets”, decideix traslladar-se a Puigcerdà, obrir el seu taller/botiga al poble i dedicar-s’hi a jornada completa.

Ha identificat l’oportunitat de vendre les peces per internet i de servir al públic de segona residencia a Cerdanya i d’Andorra amb venda presencial i tallers/workshops.

Pel que fa a les fortaleses, reuneix anys d’experiència professional en disseny gràfic, coneix molt bé al seu públic, la regió i disposa d’un local molt atractiu a l’entrada de Puigcerdà des d’on produir i oferir tallers.

Repte

Identificar la raó per la qual escollir a bruma (repte de comunicació).

Identificar la xifra que s’ha de facturar per obtenir un salari digne (repte de viabilitat econòmica).

Solució

1 |

Diferenciar-se per relat

Ja que no encaixa diferenciar-se per preu ni per tipus/estil de producte.

1. S’identifica allò que fa únic a Bruma i la raó per la qual escollir-la davant d’altres propostes similars:

Bruma és la boira lleugera que ens permet entreveure el que hi ha a l’altra banda quan ens empoderem. Bruma representa la dualitat que hi ha entre sortir de la zona de confort per ser la millor versió d’una mateixa i la sensació agradable d’estar dins del refugi i sentir-se a gust i protegida. 

2. S’identifica com transmetre aquesta raó en cada punt de l’embut de venda (promoció, web, packaging, post venta)

3. Es defineix un calendari editorial que treballa el relat i els 3 angles de la proposta de valor (què fem, com ho fem i per què ho fem)

2 |

Fer “números”

1. S’identifica el nombre de peces que s’han de vendre per obtenir el salari mínim/mig/desitjat. Es creen 3 escenaris que combinen els productes i tallers/workshops més populars.

2. S’identifiquen els costos de producció per peça (fang, esmalts, fornades, lloguer, factures, IRPF, etc)

3. S’identifica el límit de la capacitat de producció: hores mà d’obra vs capacitat del forn

4. S’identifiquen els preus de les peces i dels tallers/workshops des del punt de la producció, de la competència i de la disposició a pagar

3 |

Dissenyar un catàleg de productes rentable

S’elabora un catàleg de peces i tallers/workshops que equilibra la part artística amb la part financera. Es troba un equilibri entre il·lusió, sortida comercial i marge econòmic.

Millorem junts el teu negoci?